Eagle har avslöjat en kraftigt uppgraderad version av serien 1 E-Type, som hyllar Factory Lightweight E-Type Racer 1963. Det kallas den lätta GT såväl som Eagle säger att det är den mest omfattande anpassade Jaguar E-typen som någonsin har byggts, med företagets team av ingenjörer som sjunker mycket mer än 8 000 timmar i varje exempel.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

Processen börjar med en fullständig avtagning av en original serie 1 E-typ. Eagle byter sedan alla bilens paneler med handslagna lätta aluminiumbyten samt lägger till en mängd olika kosmetiska uppgraderingar, som påverkas av den ursprungliga lätta modellen.

Jaguar E-Type: History of a Icon

Revisioner inkluderar en mycket mer brant rakad svans, en flygventil för bagage -locket såväl som djupare fönsterbrädor, vilket örnstater förbättrar chassi styvhet och gör det möjligt för chauffören att sitta ner i kabinen och därmed förbättra bilens tyngdpunkt.
Eagle har också förstorat E-typens hjulbågar, vilket har möjliggjort område för större, men ändå lättare, 16-tums peg-drivhjul. De är gjorda av en magnesiumlegering såväl som modelleras på den ursprungliga Lightweight’s Dunlop Racing -hjulen, om än med lite mer offset. Sammantaget tar kroppsjusteringarna cirka 2500 timmar att slutföra.
Liksom Eagle Speedster drivs den lätta GT av en 4,7-liters rak-sex, som är en utveckling av den 4,2-litersmotorn som används av Jaguar C-D- såväl som E-typer på 1950-talet såväl som 1960-talet . Den har ett aluminiumblock, trippel Weber -förgasare, en skräddarsydd vevaxel, större kolvar, distinkta conrods samt ett nytt cylinderhuvud med större ventiler samt en högre lyftkamaxel – som alla Eagle -tillstånd har förbättrat motorns andning.
7

Motorn har en utgång på 380 hk såväl som 508Nm vridmoment såväl som kraften går till bakhjulen genom en fem-växlad handboköverföring. Överallt har Eagle också bytte den ursprungliga E-typens gjutna ståldrivna element för magnesiumbyten. Listan innehåller ett nytt växellåda, klockhus, differentiellt fodral, sump samt bakre navbärare.
Tack vare Eagle’s omfattande utnyttjande av aluminium, magnesium, inconel såväl som titan, föreslår de lätta GT-skalorna på bara 1 017 kg, vilket ger bilarna och lastbilen ett kraft-till-vikt-förhållande på 374 hk per ton. Eagle säger också att det kommer att sprint från 0–60 km / h på under fem sekunder, innan den når en toppfart på över 170 km / h.

Trots dessa siffror säger Eagle dock att den lätta GT inte utvecklades för att vara en avskalad racer-men snarare en bekväm långdistanskryssare. Som sådan får köpare luftkonditionering, läderklädsel, mycket mer kraftigt förstärkta säten samt ett komfortpartierat Ohlins-upphängningssystem.
Eagle modifierade också den ursprungliga E-typens pedalbox samt flyttade bilens bakre skott för att producera lite extra benutrymme, vilket är en typisk klagomål för den ursprungliga bilens stuga. Dessutom tog företagets ingenjörer till och med sig tid att öka mängden fingerutrymme runt sätesjusteraren, för att göra bilarna och lastbilen enklare att online med varje dag.
Priserna är ännu inte bekräftade. Eagle har emellertid sagt att det bara kommer att utveckla två exempel på den lätta GT varje år.
Vad gör du av den nya Eagle Lightweight GT? Låt oss förstå i kommentarerna nedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.