Alpina introducerade sitt allra första handtag det just nyligen exponerade samt ansiktslyftade sjunde generationens BMW 5-serie i typen av den senaste B5 också som D5 s salonger såväl som gods. De erbjuds att beställa nu, i antingen salong- eller fastighetsorganisationer samt med antingen en bensin- eller dieselmotor. Mycket första leveranser förväntas dyka upp i oktober.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

Alpina B5 drivs av en avstämd version av BMW: s två-turboladdade 4,4-liters V8-motor som används i den nyligen introducerade M550i samt M5. Uppgraderingar över BMW-märkta design inkluderar ett reviderat kylsystem, nya interkylare, ett frigörande rostfritt stålavgassystem samt en återflödad ECU.
• Ny Alpina XB7 tar BMW X7 till 613bhp samt £ 127K
Alpina anger att V8 -motorn har en utgång på 613 hk såväl som 800Nm vridmoment – tillräckligt under en tid på 0–62 mph på 3,4 sekunder samt en toppfart på 205 mph. Kraft matas till alla fyra hjulen via en åtta-växlad automatisk växellåda samt en mekanisk begränsad glidskillnad på bakaxeln.
Den dieseldrivna D5 S har en omarbetad version av BMW: s två-turboladdade 3,0-liters rak-sex-motor. Liksom V8 har den ett uppgraderat kylsystem, ett fritt flödande avgaser såväl som omdappade ECU-även om det har ytterligare hjälp från ett 48-volts milt-hybridsystem, som ger ytterligare 11 hk under svår acceleration.

Leave a Reply

Your email address will not be published.