Effekten som innovation har på döden såväl som skador på vägarna ska undersökas på största nivå, vilket uppfyller ett telefonsamtal för bevis som publicerats av avdelningen för överföring (DFT).
Ministrarna är angelägna om att medan missöde räntor konsekvent föll fram till 2010, har det senaste decenniet sett en “platåing av skadeståndssiffror” snarare än en minskning. Ett av de problem som undersöks är den funktion som de “ökande källorna till blivande distraktion” som tillhandahålls av “Framsteg i fordons infotainment -system såväl som smarttelefonteknik” kanske spelar för att stoppa missöden från att falla.

Säkraste fordon tillgängliga i Storbritannien

Förutom att distrahera infotainment -skärmar såväl som deras potentiella effekt på trafiksäkerhet, kommer DFT att tänka på exakt hur innovation kan användas proaktivt för att upprätthålla vägens webbtrafiklag. Möjliga vägar kan inkludera kameror som fångar bilister som använder sina mobiltelefoner, medan Volvo har sagt att det tänker på om det har en “skyldighet att inrätta innovation i fordon som modifieringar deras förares beteende.”
Annons – Post fortsätter nedan

Pekskärmar har slutat gradvis utbrett i samtida bilar, liksom ofta integrerade i både deras elektriska såväl som mekanisk funktionalitet. Vissa avancerade fordon innehåller nu inte en men två pekskärmar, utöver en separat digital skärm istället för standardpaneler, medan passagerare på framsätet ofta tillgodoses av en fjärde skärm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.