Audi utökar mängden val som erbjuds i sitt TT-sortiment, och introducerar nya TDI-dieselmodeller tillgängliga med Quattro All-Wheel-Drive. Köp böcker för de nya Quattro -bilarna är nu öppna i Storbritannien.
Med de första leveranserna som utpekats för våren, den nya TDI Quattro-bilarna slotade in ovanför de befintliga framhjulsdrivna dieselmodellerna. Både Coupe och Convertible Roadster Styles finns tillgängliga, och kunder har val av tre utrustningsnivåer att välja mellan.
Annons – Post fortsätter nedan

• Bästa sportbilar till salu ideal nu
Från £ 34,230 för 2,0-liters TDI Quattro Coupe i sporttrim, alla bilar i den nya TDI Quattro-line-up får 181bhp 2.0-liters dieselkraft, men utrustad med en sex-växlad S-tronic tvillingöverföring som överföring 181 standard. Att välja fyrhjulsdrivningssystemet och den nya växellådan lägger till en uppenbar premie, med tanke på standard-framhjulsdrivna 2,0-liters TDI TT-sport börjar från £ 30 490.
S-Line Trim Cars och Black Edition-modeller finns också tillgängliga, medan Roadster-versionerna startar från 35 845 £.
Att lägga till fyrhjulsdrivningssystemet och S-Tronic-växellådan främjar prestandan för TDI-modellerna och 0-62 mph sprinttiderna för både kupén och roadster har doppat. Coupe hanterar strecket på 6,7 sekunder, rakar fyra tiondelar av en sekund utanför framhjulsdriftbilens tid och klockar i en toppfart på 145 mph. När det gäller Roadster tar 0-62 mph sju sekunder platt, med topphastighet registrerad som 142 km / h.
Med den nya drivlinan på plats tar effektiviteten en hit. Audi hävdar att Coupe levererar 52,3mpg och 142 g/km CO2, jämfört med framhjulsdrivningsversionen 60,1mpg och CO2-utsläpp på 124 g/km. Det är en liknande historia med Roadster, som doppar till 50,4mpg från 58,9mpg och stiger till 147 g/km från 129 g/km CO2.
Låter Quattro fyrhjulsdrift som ett bra alternativ på en TT-diesel? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna!

Leave a Reply

Your email address will not be published.