En ny smartphone-app av Crash-Test Body Euro NCAP syftar till att göra bilolyckor säkrare för räddningstjänster och första svarare genom att varna dem till platsen för högspänningsbatterier och ledare – Viktiga komponenter i elektriska bilar som utgör betydande risker om de skärs felaktigt eller skadas.
Biltillverkare är redan skyldiga att göra “räddningsark” för sina fordon, vilket indikerar var brandmän borde klippa dem om de till exempel tar bort bilens tak.

Topp 10 längsta elektriska bilar 2022

Från i år tilldelar Euro NCAP poäng i sina kraschtester baserat på huruvida denna information är “lätt tillgänglig”, en reaktion på det faktum att när bilar blir mycket mer komplexa, “att veta var det är säkert att klippa en bil borde Extikation krävs blir allt mer utmanande ”.
Den nya smartphone -appen – som kallas Euro Rescue – går på något sätt att göra livet enklare för räddningstjänster genom att samla dessa räddningsblad i en resurs, som kan nås både på och offline. Förutom att berätta för brandbesättningar där högspännings-EV-komponenter är, informerar appen dem var krockkuddar och säkerhetsbältesprövare finns på alla bilar, viktig information med tanke på att dessa säkerhetsfunktioner inkluderar explosiva material.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

Appen kan laddas ner för helt gratis för Android- och Apple -smartphones och har utvecklats i samband med International Association of Fire & Rescue Services. Det är ursprungligen tillgängligt på engelska, franska, tyska och spanska, med alla europeiska språk som täcks från 2023.
Pierre Castaing, president för Euro NCAP sade: ”Denna euro räddningsansökan, resultatet av gemensamt arbete mellan tillverkare, brand- och räddningstjänster och Euro NCAP, är det första synliga resultatet av de framsteg som kan göras i termer av tertiär säkerhet; andra ska komma. ”
Klicka nedan för vår lista över de bästa elektriska bilarna till försäljning bäst nu …
11

Leave a Reply

Your email address will not be published.