Jaguar Land Rover (JLR) har avslöjat ett nytt brusavbrottssystem för Jaguar F-Pace, XF och Range Rover Velar, som företaget säger kan minimera mängden oönskat brus Hördes i kabinen med så mycket som 10dB.
JLR säger att exponering för lågfrekventa ljud upp 300Hz i amplitud-till exempel däckbrist och vindbrus-kan orsaka bilisttrötthet, vilket kan öka reaktionstiden med nästan 17 procent och göra det svårare för bilisten att hantera vägrisker.

Jaguar Land Rover undersöker “humördetekteringsprogramvara”

För att stryka ut några av dessa lågfrekventa ljud använder JLR: s nya aktiva brusavbrytningssystem mikrofoner monterade på varje hjul för att registrera det påträngande bakgrundsbruset som hörs av passagerarna i realtid.
Annons – Post fortsätter nedan

Programvaran beräknar exakt ljudvågen i motsatt fas och spelar den genom bilens högtalare för att avbryta drönaren. Eftersom systemet är anpassningsbart kommer det också automatiskt att rätta till bruset när vägytan, vindhastigheten eller väderförhållandena förändras.
Jaguar Land Rover säger att denna teknik är särskilt fördelaktig i sina elektrifierade fordon, till exempel Jaguar F-Pace och Range Rover Velar P400E-plug-in-hybrider och de helt elektriska Jaguar I-Pace. Väg- och vindbrus är mycket mer uppenbart när man arbetar i elektriskt läge, eftersom ljudet från en förbränningsmotor hjälper till att maskera påträngande ljud.
Dr Steve Iley, Jaguar Land Rover’s Chief Medical Officer, sa: ”Aktiv vägbrusavbokningsteknologi har inte bara potentialen att förbättra trafiksäkerheten utan också hälsa och välbefinnande och livskvalitet för våra kunder.
”I en värld efter koronavirus, där en” ny normal ”dyker upp, förväntar vi oss att kundens förväntningar på privat bär. Ett extra fokus kommer att placeras på säker, ren rörlighet där personligt utrymme, hälsa och välbefinnande och hygien har en premie. ”
Nyligen har Jaguar Land Rover drivit hårt för att förbättra sin inre teknik. Detta nya brusavbrytningssystem föregicks av ett förbättrat kabinfiltreringssystem, en 3D-head-up-skärm och ett helt nytt kontaktlöst pekskärm infotainment-system, som tillverkaren samutvecklade med University of Cambridge.
Vad gör du av JLR: s nya aktiva brusavbokningsteknik? Låt oss veta i kommentarerna nedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.