Bugatti har lanserat sin sjätte och sista modell i serien ‘Les Legendes de Bugatti’. Den sista delen av den exklusiva sortimentet hedrar Ettore Bugatti, grundare av varumärket, och tar inspiration från Type 41 Royale.
Veyron Ettore Bugatti kommer att debutera på Pebble Beach Concours d’Elegance senare denna månad. Produktionen kommer att begränsas till bara tre modeller, var och en med en prisidentitet på 2,35 miljoner euro (1,8 miljoner pund).
Annons – Post fortsätter nedan

• 400: e Bugatti Veyron sålda
Den yttre designen har baserat sig kring Royale från de andra legenden -modellerna från de andra legenden -modellerna. Den främre delen är klar i handpolerat aluminium, inklusive motorhuven, vingspeglarna och dörrhandtagen-en första för Bugatti. Baksidan är klar med mörkblå exponerat kol.
Legeringshjulen är också ett exklusivt drag. Först skapad av Ettore Bugatti själv, har de diamantskurna fälgarna färgmatchade med den yttre finishen. Signaturen på företagets grundare är också graverad i oljelocket och målas i silver.
Inuti festar olika läder interiören, med garvningsprocessen för läder på instrumentbrädan, mittkonsolen och växelnivån som tar cirka sex månader. Den exponerade blå kolfinishen kan också hittas på dörrklipparna och locket på den bakre mittlådan.
Liksom med de andra legenderna är Ettore Bugatti baserad på Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. Den drivs av en 1 184 hk 8,0-liters W16-motor som utvecklar 1 500 Nm vridmoment, kapabel på 0-62 mph på 2,6 sekunder och topphastigheten på 254 mph.

Leave a Reply

Your email address will not be published.