som följer från företagets Consumer Electronics Show (CES) 2017 -tillkännagivanden, har Nissan avslöjat att demonstrationer av sin senaste autonoma teknik kommer att äga rum i Storbritannien senare i år.
Live, på vägupplevelser i bladet med sin nästa generations teknik kommer att äga rum i London i februari-de första live-demonstrationerna av Nissans autonoma drivteknologi på allmänna vägar i Europa.
Annons – Post fortsätter nedan

Tekniska och säkerhetsexperter, plus regeringstjänstemän kommer att ges möjlighet att åka med i de modifierade löven, och tillkännagivandet gjordes efter ett besök i Nissans tekniska centrum för Europa i Cranfield av RT Hon Greg Clark, Storbritanniens statssekreterare för Affärs-, energi- och industriell strategi.
Nissan VD Carlos Ghosn avslöjade företagets framsteg inom autonoma system i ett huvudtal på CES, där han också bekräftade att det nya Nissan-bladet kommer att få denna självkörande teknik.
“Vi arbetar för att ta med den ideala teknologierna för hela spektrumet för våra bilar och det mesta mängden,” sa Ghosn. ”Detta kräver mycket mer än innovation. Det tar uppfinningsrikedom. Och det är exakt vad vi levererar genom Nissan Intelligent Mobility. ”
• Den yttersta guiden till självkörande fordon
Den senaste tekniken som utvecklas av Nissan kallas “sömlös autonom rörlighet” (SAM). Det har utvecklats med NASA och använder konstgjord intelligens tillsammans med “mänskligt stöd” för att hjälpa autonoma bilar att fatta beslut i oförutsägbara situationer. Nissan säger att detta indikerar att autonoma bilar kan samexistera med mänskliga bilister mycket mer effektivt.
Företaget har också bekräftat att nästa Qashqai -crossover – som förväntas anlända som en ansiktslyftad modell senare i år – kommer att få samma nya autonoma teknik när den anländer.
• All nuvarande från CES 2017
Nissan kommer också att börja arbeta med det japanska internetföretaget Dena för att föra självkörande bilar till den kommersiella bilmarknaden, med den tekniska planerade att arbeta i Central Tokyo år 2020. Ghosn uttalade också att det nya Nissan Leaf kommer att dra nytta av den autonoma tekniken utveckling.
Anslutna bilar går ofta hand i hand med autonoma, och Ghosn bekräftade också dessutom arbetar med Microsoft från Renault-Nissan Alliance, med teknikföretagets Cortana-motsvarande Apples Siri-röstigenkänningstjänst-som används som ett exempel på The Exempel på The the the the the the the the the the the the the the the the the the the the partnerskap.

Är du extatisk av en autonom framtid? Låt oss veta i kommentarerna nedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.