Toyota har avslöjat en investering på 240 miljoner pund i sin brittiska verksamhet, med fokus på sin producerande anläggning i Burnaston, Derbyshire. Investeringen möjliggör dessutom produktion av bilar på Toyotas New Worldwide Design (TNGA) -plattform.
Investeringsrundan inkluderar “upp till” 21,3 miljoner pund från den brittiska regeringen för utbildning, forskningsstudie samt framsteg samt minimerar växtens miljöeffekt. Förra året skapades cirka 180 000 bilar i Burnaston och exporterades globalt, inklusive Auris såväl som avensis.
Förutom att göra fabriken mycket mer konkurrenskraftig när det gäller Brexit -osäkerheten, syftar investeringen till att främja brittisk leveranskedjan effektivitet till en världsomspännande publik. President såväl som VD för Toyota Motor Europe Dr Johan Van Zyl uttalade om tillkännagivandet:
Annons – Post fortsätter nedan

“Vi är extremt fokuserade på att skydda våra europeiska växternas globala konkurrenskraft. Utrullningen av TNGA-producerande förmåga är en del av denna plan. Denna uppgradering av TMUK är en indikation på förtroende för våra arbetare och leverantörer såväl som deras fokus på anmärkningsvärd högkvalitativ såväl som högre effektivitet ”
• Toyota markerar 50 år i Storbritannien
Nuvarande mönster som sitter på den nya TNGA-plattformen inkluderar den nuvarande Prius såväl som ny C-HR-crossover. Det förväntas att dessutom design kommer att utvecklas i Storbritannien eftersom Toyota förnyar sin designuppställning på den plattformen.
Är du glad över att se Toyota investera i Storbritannien? Låt oss förstå i kommentarerna nedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published.