Gordon Murray har redan börjat arbeta med uppföljningen av hans spektakulära T.50 Supercar – och han har avslöjat för Car Express att nästa modell kommer att vara mycket Mer budgetvänlig medan du fortfarande använder T.50: s högrevande, typiskt aspirerade V12-motor.
T.50 och dess T.50S-spårversion är båda nu slutsåld, trots prissättningsetiketter före skatt på 2,3 miljoner pund respektive 3,1 miljoner pund. De första exemplen på vägmodellen, som är begränsade till 100 enheter, borde anlända till kundernas händer 2022.

Nytt spår endast Gordon Murray T.50S Niki Lauda anländer med 725bhp

Men när hans Gordon Murray-grupp tillkännagav en investeringsplan på 300 miljoner pund som gör att den kan utveckla sin egen renelektriska bilarkitektur, avslöjade den tidigare F1-designern att hans team redan formulerar bilen som kommer att följa de två Gordon Murray Automotive Fan-assisterade superbilar.
Annons – Kort artikel fortsätter nedan

Automobilen kallas projekt två kommer bilen att ha en mycket mer konventionell tvåsitslayout istället för T.50: s tre-sits konfiguration-och detta innebär att dess konstruktion måste utvecklas från grunden. “T.50: s drivlinje matar tillbaka till projekt två,” sa Murray. ”Men det är en helt ny plattform; Vi börjar igen på det. T.50 var en distinkt monocoque på grund av fläkten och den centrala körpositionen, och det är mycket utmanande att ta det och anpassa det till en tvåsits.

Leave a Reply

Your email address will not be published.