Nästan sju av 10 nya bilar som säljs i Storbritannien är tillgängliga med aktiva förarassistanssystem som autonom nödbromsning och blind spotigenkänning, har ny forskning funnit.
Analys av Society of Motor Manufacturer and Traders (SMMT) av de skyddssystemen som erbjuds på nya bilar – antingen som konventionella eller alternativ – har avslöjat att 66,8 procent finns tillgängliga med kollisionssystem. Samtidigt erbjuds 42,1 procent med att förbikoppla sensorer (allmänt känt som Blind Spot Warning), medan 53,1 procent av nya bilar kan köpas med autonom nödbromsning (AEB).
Annons – Artikeln fortsätter nedan

• Säkraste bilar till försäljning 2018
Dessa siffror betyder att över en miljon av de 2,5 miljoner bilar som såldes förra året var utrustade med kollisionsvarning, medan minst en kvarts miljon kom med AEB. Ökningen av sådana system har korrelerat med en ökning av trafiksäkerheten, med olyckor som sjönk med 10 procent från 2011 till 2016.
Autonom nödbromsning anses vara ett av de mer betydelsefulla systemen som har dykt upp under de senaste åren, med experter som uppskattar att det ger en minskning med 38 procent i bakre kollisioner. Och även om det är valfritt på 24,7 procent av nya bilar, kommer AEB som konventionellt med imponerande 28,4 procent av nya fordon.
SMMT: s verkställande direktör, Mike Hawes, kommenterade resultaten, sa: ”Säkerhet är den främsta prioriteringen för fordonstillverkare … helt autonoma bilar kan fortfarande vara någon väg men miljoner konsumenter åtnjuter redan fördelarna med ny teknik som kan bara hjälpa till att göra våra vägar säkrare. ”
Hur mycket säkrare kunde våra vägar göras av teknik? Det här är de system som hjälper till att minska kollisioner under de kommande åren …

Leave a Reply

Your email address will not be published.