Den ansiktslyftade VW Touareg kommer att säljas 27 augusti före dyker upp i showrooms i november, med kostnader som börjar från 43 000 £ samt stigande till upp till uppåt av £ 47 500. Ändringar inkluderar mer kraftfulla såväl som effektiva motorer
Som exponerats på Peking Motor Show i april, inkluderar subtila stylingjusteringar till Volkswagens flaggskepp SUV reviderade framsidan såväl som bakre stötfångare, plus omdesignade diffusor, ett uppdaterat galler samt bi-xenon-strålkastare. Det finns en bredare variation av yttre färgscheman såväl som alternativet för två nya legeringsdesign också.
Annons – Artikeln fortsätter nedan

• Finaste SUV: er såväl som 4x4s att köpa nu
Inuti finns det färre förändringar, även om den tyska tillverkaren har monterat ländryggstöd som grundläggande för framsätena, förutom att erbjuda två nya valfria trätkläder samt lägga till ett automatiskt bromssystem efter kollision till hela line-up.
Tre trimnivåer kommer att erbjudas från introduktion-SE, Escape, samt R-Line-precis som den utgående modellen. Basic SE (£ 43 000-£ 44 500) -uppsättning inkluderar 19-tums “Salvador” -legeringar, en åtta tum pekskärm med Satnav, två-zonklimatkontroll, DAB-radio, Bluetooth, samt parkeringssensorer.
Escape Trim (£ 44 700) utvecklas på detta med VW: s 4xmotion off-road fyrhjulsdrivningssystem, med 50:50 vridmoment split samt mekaniska diff-lås för mitten såväl som bakaxlar. Suspensionen ökas också såväl som ytterligare 15 liter som läggs till bränsleförmågan över SE-specifikationer (ger totalt till 100 liter), plus att det finns underkroppsskydd, svarta takskenor, 18-tums ‘karakum’ legeringar också som ett strålkastarsystem.
Att välja flaggskepps R-Line-design (£ 46 000-£ 47 500) ser Touareg-förändringen i tillvägagångssätt från off-road till elegant tack vare 20-tums ‘Tarragona’ legeringar samt en R-line kroppsuppsättning som inkluderar skräddarsydda stötfångare, som liksom fönsterbrädan såväl som hjulbågsförlängningar. Genom att slutföra utseendet är en lägre sportupphängning, LED -lampor på dagen såväl som panoramatak, medan inuti Volkswagen har lagt till unik styling samt ytterligare enheter som nyckelfri inträde, en uppvärmd ratt samt elektriskt driven bootlid.
Under motorhuven har de två 3,0-liters TDI-dieslarna tagits över, en generering av 201bhp såväl som den andra 258 hk, som var och en återigen är parad till en åtta-växlad automatisk växellåda. Båda motorerna är också EU6-urladdningsstandarder-kompatibla på grund av ett selektivt katalytiskt reduktionssystem, lågvals motståndsdäck samt en kustfunktion för växellådan.

Detta ser 201BHP Diesel emit 173g/km CO2 – 11G/km mindre än tidigare – samt hantera så mycket som 42,8mpg. Trots att han fick en extra 17bhp över den nuvarande motorn kan 258 hk TDI också slå norr om 40mpg med bara ett bråkdelande ökning av koldioxidutsläppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.